Bordløber og dens benyttelse

En bordløber er for visse personer eksemplificeringen af, hvordan ens bedsteforældre boede. Denne pyntegenstand føles en anelse overflødig og gammeldags at glo på, og den virker jo umiddelbart ikke til at tjene noget praktisk formål – eller gør den?

For de af læserne, som ikke ved, hvad en bordløber er, kan vi ganske kort berette, at der er tale om et stykke stof, der “løber” på tværs eller langs et bord – ofte et spise- og sofabord – som dekorativ tilføjelse til borddækningen enten som supplement eller som pynt mellem måltider. Det kan gå fra den ene ende af border til den anden eller blot dække et mindre stykke af bordet.

Hvis du, som det bliver nævnt i indledningen i denne artikel, hovedsageligt har ser denne genstand hos ældre mennesker, består en bordløber ofte af et stykke stof, der er broderet eller syet med motiver, huller og gerne frynser, så den er virkelig detaljerig.

Men en bordløber kan faktisk også bruges som andet end som en pyntegenstand. Den kan tjene mange formål, der både kan være en vigtig del af indretningen og tjene et praktisk formål af flere arter.

Angående den indretningsmæssige del, så er det blevet populært som aldrig før at indrette ens hus med sine lokaler efter den opfattelse, man ønsker sig. Der kan en bordløber være et mindre element, som med sine farver og former kan være en enkelt genstand, der fremhæver indretningens stil og eventuelt bliver et element, der understreger tankegangen med indretningen.

Hvad angår de praktiske muligheder med en bordløber, så kan den både under serverings-situationer og pynte-tilstande bruges til at hindre, at der bliver spildt på bordet. Det kan være med vand fra en blomsterkande eller vandet fra en vandkande til måltiderne.

I den forbindelse kan man også bruge en bordløber med en ru overflade, så man undgår, at ting skrider henover bordet og laver ridser eller endnu værre vælter ned fra bordet. 

Eventuelt kan bordløberen i serveringstilfælde også bruges som bordskånere.