Brug af servietter

Nej, bare rolig, med overskriften til denne artikel hentyder vi selvfølgelig ikke til, at vi skal til at lære dig en form for Emma Gadsk takt og tone for brug af servietter.

Den slags benyttelse tror vi skam på, at du har styr på.

Det, vi mener med overskriften, er, at servietter kan bruges til mange andre ting end bare at tørre hænder og ansigt i og til opsamling af skrald og lægge bestik på efter endt spisning. 
Der er mange flere muligheder ved specielt festlige sammenkomster, hvor man kan udnytte servietternes beskaffenhed.

Som udgangspunkt er der selvfølgelig overfladen med hevisning til designet; for hvorfor vælge en kedelig ensfarvet serviet, når man har mulighed for at anskaffe – eller fremstille – nogle i spraglede farver og mønstre. Man kunne jo også vælge nogle, der passer med motiv til den temafest, man arrangerer.

Og hvis du rigtig vil gøre noget bemærkelsesværdigt ud af dine servietter, så opfordrer vi også til, at du lærer alt fra den gængse form for sammenfoldning af servietter, der kan stå af sig selv, til dem, der ender med at blive formet som figurer. Den slags skal nok vække beundring hos gæsterne. 

Men dette dækker selvfølgelig blot over selve servietten, for der er også de andre omstændigheder ved en serviet, som du kan udnytte ved eksempelvis festlige arrangementer.

Som eksempel til pladsreservation kan du lægge navneskiltene under servietterne til en forandrings skyld, så folk bliver ekstra overrasket over, hvor de skal side og hvem, de skal sidde ved siden af.

Apropos at gemme ting ved servietterne, så kunne du også som led i en skattejagt eller rebus gemme nøgler eller ledetråde under servietterne, som gæsterne så i fællesskab skal løse eller finde frem til skatten via, så dine besøgende kan blive rystet sammen.

Forhåbentligt har du fundet inspiration til brug af servietter i denne artikel.