Find den rette kandidat med en headhunter

Skal din virksomhed bruge nye medarbejdere inden for ledelse – og lægger du stor vægt på, at de skal være top kompetente og med flere års erfaring inden for lignende stillinger – så kan det godt betale sig at benytte en professionel headhunter, når de kloge hoveder skal rekrutteres.

Hvorfor skal jeg bruge en headhunter?

Der er mange fordele ved at alliere sig med et professionelt headhuntingfirma eller rekrutteringsbureau, når det handler om at få besat topposter eller stillinger med et stort ansvar – ledelsesmæssigt eller økonomisk. For det første kan du være sikker på, at din headhunter har stort erfaring med at udvælge profiler, som passer optimalt på de stillingsbetegnelser, du har angivet.

Det er nemlig headhunterens fornemste pligt at være grundig og omhyggelig omkring udvælgelsen af de bedste kandidater. Og en dygtig headhunter vil ikke overlade noget som helst til tilfældighederne, når det gælder om at udføre research i forbindelse med gennemlæsning af ansøgere, og gennemføre de relevante interviews med de udvalgte kandidater. For det andet vil du selv slippe for at skulle afsætte tid til at læse ansøgninger og afvikle de indledende samtalerunder. Denne proces er umådeligt krævende, og hvis du samtidig skal kunne udføre dit arbejde, bliver en eller flere ansættelsesrunder i løbet af et halvt år pludselig en stressfaktor.

Hvad gør en headhunter?

Som nævnt er det headhunterens kerneydelse at finde den bedst egnede kandidat til stillingen. Forskellige headhunters har forskellige tilgange til opgaven. Nogen vil, i samarbejde med dig, udfærdige et stillingsopslag, som egnede kandidater kan respondere på. Andre har et stort netværk at trække på, eller måske en decideret database over top kompetente kandidater – og det er selvfølgelig en mulighed at anvende en kombination af de to tilgange. Headhunteren sørger for, at du bliver præsenteret med et skarpt felt af særligt udvalgte kandidater, som passer til stillingen – og for, at dette felt snævres ind til de allerbedste, inden du præsenteres for det.

Læs om headhunting på https://www.dedikation.dk/headhunting.aspx