Vær omhyggelig når du køber en brugt bil

Har du planer om at købe en brugt bil er det en god ide at sætte tid af til at lave dit forarbejde, ellers risikere du at købe en bil med mange fejl eller betale for meget for den. Start med at læse op på bilen. Hvad er dens styrker og hvor får den ofte fejl. Hvad slags fejl er også vigtig at få styr på. Er det nogle der er nemme og billige at få ordnet eller er det mere alvorlige. Du kan læse mere her https://xn--fartglde-o0a.dk/guide-skal-du-vaelge-en-ny-eller-brugt-bil/.

Undersøg også prisniveauet på de forskellige sider der sælger biler. Hvad sælges den type bil for. Det giver dig et godt udgangspunkt når du skal forhandle. Uanset om det er hos en forhandler eller hos en privatperson. Er du på besøg hos en forhandler så brug lige et par minutter på at tjekke forhandlerens andre biler ud. Hvad er niveauet og ser de ud til at være i god stand. Gør de det, er den bil du har kig på som udgangspunkt også ok. 

Prøvekør bilen

Bed om lov til at prøvekøre bilen. Du skal ud på en længere tur. Det er ikke nok bare lige at tage den ud og rundt om hjørnet. Du skal ud på motorvejen og ind omkring byen så du får afprøvet den i forskellige situationer. Evt. fejl skal udbedres og så skal du på en anden prøvetur. Hvis ikke skal du have et nedslag i prisen på bilen.

Det er også en god ide at få lavet en brugtbiltest. Enten før køb eller også efter. Hvis du først får det gjort bagefter, så husk at lave et forbehold i aftalen at evt. fejl skal udbedres for sælgers regning. En brugtbiltest er mere grundig end et bilsyn. Et bilsyn sikre blot at bilen er lovlig at køre i, men ikke at den er fejlfri.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *